Ljubljana, 25. oktobra – Po natančni analizi slovenskega trga in številnih srečanjih z vodilnimi odvetniškimi pisarnami je mednarodno združenje Andersen Global sprejelo odločitev, da za sodelovanje v Sloveniji izbere Odvetniško pisarno Miro Senica in odvetniki.

Andersen Global je mednarodno združenje pravno ločenih neodvisnih podjetij, v katerega so vključeni davčni in pravni strokovnjaki po vsem svetu. Združenje, ki ga je leta 2013 ustanovilo podjetje Andersen Tax LLC iz ZDA, trenutno združuje več kot 4500 strokovnjakov, s svojimi članskimi in sodelujočimi podjetji pa je prisotno na prek 154 lokacijah po vsem svetu.

Andersen Global je s podpisom sporazuma o sodelovanju z Odvetniško pisarno Miro Senica in odvetniki razširil svoje delovanje v Slovenijo, prek nje pa bo prisotnost okrepil tudi v regiji. Natančneje, Odvetniška pisarna Miro Senica in odvetniki, bo znotraj Andersen Global tudi koordinator za druge odvetniške pisarne v regiji.

»S sodelovanjem v Andersen Global smo v Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki nabor storitev našim strankam razširili še na področje davčnega svetovanja. Pri delu nas vodijo najvišji strokovni standardi, ob tem pa smo popolnoma osredotočeni na individualne potrebe naših strank. Svojim strankam storitve že sedaj zagotavljamo v celotni regiji, z Andersen Global pa jim bomo pravne in davčne storitve s pomočjo vrhunskih specializiranih strokovnjakov zagotavljali po vsem svetu,« je ob tem poudarila Katarina Kresal, izvršna direktorica Odvetniške pisarne Miro Senica in odvetniki.

»Odvetniška pisarna Miro Senica in odvetniki ima močan doseg in odličen ugled,« pravi Mark Vorsatz, predsednik Andersen Global in glavni izvršni direktor podjetja Andersen. »Njeni strokovnjaki tesno sodelujejo s številnimi odvetniškimi pisarnami v regiji, ki se bodo prav tako pridružile naši organizaciji. Vse pisarne si z nami delijo standard odličnosti in strast do učinkovitega gospodarjenja, transparentnosti in neodvisnosti. Naša širitev v regiji predstavlja mejnik v našem razvoju, temelje za to pa postavlja Katarina Kresal s svojo ekipo. Veselim se njihovega aktivnega vključevanja v našo širitev, saj bodo v regiji opravljali tudi koordinativno funkcijo.«

Odvetniška pisarna Miro Senica in odvetniki je bila ustanovljena leta 1986 in je v 33 letih postala ena največjih odvetniških pisarn v regiji. Strankam, med katerimi so tako domača podjetja in posamezniki kot mednarodne korporacije, njeni strokovnjaki svetujejo na vseh pravnih področjih.

https://andersen.com/pressroom/andersen-global-announces-agreement-in-slovenia/