Dogodki

Fundacija Parus je prejela priznanje Društva v tujini izobraženih Slovencev

28. 12. 2020

Društvo v tujini izobraženih Slovencev je 26. decembra 2020 v prostorih predsedniške palače, kjer je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor gostil že tradicionalno letno srečanje društva, Fundaciji Parus podelilo priznanje VTIS LETA 2020.

Društvo priznanje podeljuje organizacijam in posameznikom za aktivnosti na področju povezovanja in sodelovanja med slovenskimi državljani doma in v tujini. Društvo je ob podelitvi priznanja poudarilo odličnost delovanja Fundacije Parus na področju kroženja znanja med tujino in Slovenijo, ki je izjemno pomembno za slovenski pravni sistem, saj je edina obveznost štipendistov Fundacije Parus ta, da se po zaključku študija vrnejo v Slovenijo in pridobljeno znanje vsaj tri leta prenašajo v slovensko družbo.

Fundacija Parus, ki jo je leta 2006 ustanovil odvetnik Miro Senica, najboljšim diplomantkam in diplomantom Pravne fakultete Univerze v Ljubljani omogoča podiplomski študij gospodarskega prava in prava pravno-ekonomskih znanosti v intelektualno najbolj spodbudnih okoljih najboljših svetovnih univerz, med katerimi sta tudi Harvard in Yale. Edina obveznost štipendistov po uspešno opravljenem podiplomskem študiju je, da se vsaj za tri leta vrnejo v Slovenijo in tako aktivno doprinesejo k razvoju slovenske družbe. Fundacija Parus je podiplomski študij do danes omogočila že 39 štipendistom.

V imenu Fundacije Parus sta priznanje VTIS LETA 2020 prevzela poslovna sekretarka fundacije, odvetnica Katarina Mervič, ter Uroš Čop, partner in direktor Odvetniške pisarne Miro Senica in odvetniki d.o.o.

Univerza v Ljubljani je Fundaciji Parus leta 2016 zaradi njenega doprinosa k razvoju slovenskega akademskega in gospodarskega okolja podelila plaketo Pro Universitate Labacensi.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem