Zgodovina
Z

Odvetniško pisarno Senica je leta 1986 ustanovil Miro Senica, ki je bil v tistem času najmlajši odvetnik na področju celotne nekdanje Jugoslavije. Opremljen samo z znanjem, odločnostjo in izjemno delovno etiko, je v nekaj letih takorekoč iz nič zgradil moderno odvetniško pisarno, ki deluje po najvišjih profesionalnih standardih ter strankam nudi vrhunsko podporo na vseh področjih prava.

Danes, po več kot 30 letih obstoja, je »Senica« znamka, ki ne potrebuje predstavljanja. Zagotavlja odličnost, kakovost in individualno obravnavo, prepoznavna pa je tako v Sloveniji kot na območju celotnega Zahodnega Balkana.

Odvetniška pisarna Senica ima 12 partnerjev in več kot 40 strokovnjakov, specializiranih za različna pravna področja. Pisarna redno sodeluje z znanimi in uglednimi strokovnjaki, profesorji Ekonomske in Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in Univerze v Mariboru ter znanstvenimi institucijami in fakultetami, kot sta na primer Ekonomski inštitut pri Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in Inštitut za gospodarsko pravo pri Pravni fakulteti Univerze v Mariboru.

Do pomembnega mejnika v razvoju Odvetniške pisarne Senica je prišlo septembra 2019, ko smo sklenili sporazum o sodelovanju z mednarodnim združenjem Andersen Global, ki je po natančni analizi slovenskega trga in številnih srečanjih z vodilnimi odvetniškimi družbami za ekskluzivno sodelovanje v Sloveniji izbralo prav Odvetniško pisarno Senica. Januarja 2021 je Odvetniška pisarna Senica postala član Andersen Global. Andersen Global na mednarodni ravni združuje pravno ločena neodvisna podjetja, v katerih delujejo zgolj skrbno izbrani vrhunski davčni in pravni strokovnjaki s celotnega sveta. S sodelovanjem v Andersen Global je Odvetniška pisarna Senica postala tudi regijski koordinator za celotno področje zahodnega Balkana, nabor storitev pa je razširila še na področje davčnega svetovanja.

Vrednote
V
Naš cilj je biti najboljši

Želimo biti merilo kakovosti in standard, po katerem se ocenjuje druge. Probleme rešujemo po metodi 3i – identifikacija problema, invencija pristopa, implementacija rešitve, ki zagotavlja najbolj optimalno storitev za naše stranke.

Tradicijo gradimo iz lastnih temeljev 

Zaposlujemo najboljše mlade kadre in jim omogočamo, da razvijejo ves svoj potencial. Nenehno vlagamo v sodelavce in z ekipnim delom ter odprtim pretokom znanja ter izkušenj skrbimo za prijazno in motivacijsko delovno okolje ter ohranjanje tradicije.

S strankami gradimo odnos 

Stranke za nas niso projekti ali stroškovna mesta. Z njimi gradimo trden in dolgoročen odnos, ki temelji na zaupanju. Na nas se lahko obrnejo z vsakršnim problemom, naj si bo še tako majhen ali velik, vedno se mu bomo posvetili z največjo mero skrbnosti.

Naša storitev je neodvisna

Naša velikost in status nam omogočata, da smo v razmerju do strank objektivni in transparentni, zato strankam (po)nudimo zgolj tiste storitve in nasvete, ki so v njihovo največjo korist.

Strankam omogočamo globalno podporo

Z globalno mrežo Andersen Global, katere član smo, strankam lahko ponudimo prvovrstno pravno podporo kjerkoli po svetu, pri čemer stranki ni treba izstopiti iz njej domačega okvira komunikacije z našo pisarno.

Globalna prisotnost
G

Svet postaja vedno bolj globalen in z njim postajajo globalne tudi pravne storitve. 

Da bi lahko svojim strankam nudila prvovrstne storitve tako pravnega kot davčnega svetovanja kjerkoli na svetu, je Odvetniška pisarna Senica postala član Andersen Global, ki združuje več kot 17.000 strokovnjakov z davčnega in pravnega področja, na več kot 450 lokacijah v 176 državah po vsem svetu. 

Znotraj mreže Andersen Global pisarna s svojimi storitvami pravnega in davčnega svetovanja ekskluzivno pokriva področje Slovenije, preko storitve transfernih cen pa tudi področje celotnega zahodnega Balkana (Hrvaška, Srbija, Črna Gora, BiH, Severna Makedonija in Kosovo). 

V ostalih delih sveta pisarna storitve nudi preko drugih članic Andersen Global.

Vodstvo
V

Uprava

Miro Senica

Miro Senica

Ustanovni partner in direktor, član uprave

Kontakt in CV
Katarina Kresal

Katarina Kresal

Partner in direktor, član uprave

Kontakt in CV
Uroš Čop

Uroš Čop

Partner in direktor, član uprave

Kontakt in CV
Maruša Senica

Maruša Senica

Partner, član uprave

Kontakt in CV
Kariera
K

Ste se že zelo zgodaj zapisali pravu? Ste z odliko končali dosedanje šolanje in je magisterij le še vprašanje pravega datuma? Ste že na specializaciji v tujini? Ali pa vas morda mika sprememba že tako uspešnega delovnega okolja za še bolj dinamične izzive?

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem