Dogodki

Christmas Gala v Londonu

01. 12. 2022

Odvetniška pisarna Senica je bila tudi letos glavni sponzor tradicionalnega dogodka Christmas Gala v Londonu, ki ga organizira Britansko-slovenska gospodarska zbornica.

Gre za pomemben dogodek, namenjen krepitvi gospodarskih in diplomatskih odnosov med državama, udeležilo pa se ga je več kot 180 gostov, med drugim minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, Matej Arčon, veleposlanica Republike Slovenije v Londonu, Simona Leskovar, veleposlanica Združenega Kraljestva in Severne Irske v Ljubljani Tiffany Sadler, član lordske zbornice Združenega kraljestva, Lord Wallace of Saltaire in visoki komisar britanske vlade za trgovino z Evropo, Chris Barton.

Katarina Kresal, partner in direktor naše odvetniške pisarne in članica desetčlanskega upravnega odbora globalne svetovalne družbe Andersen Global je v osrednjem govoru poudarila:

»V samo nekaj letih se je svet zaradi pandemije Covid-19, vojne v Ukrajini in drugih kriznih dogodkov bistveno spremenil, saj globalizacija prinese vsak pomembnejši dogodek, krizo ali izziv na domači prag ter s tem vpliva na hitro spreminjanje razmerij na trgu in na takšen način poslovanja, kot smo ga bili vajeni. To pomeni, da morajo podjetja slediti globalnim trendom ter se temu ustrezno hitro prilagajati, če želijo ostati konkurenčna. Na primer, Odvetniška pisarna Senica se je prilagodila tako, da je pričela delovati globalno kot polnopravni član globalne svetovalne družbe Andersen Global in preko hčerinske družbe Andersen razširila svoje storitve tudi na področje davkov, poslovnega svetovanja in računovodstva.«

Prireditve so se iz naše pisarne udeležili Miro Senica, Katarina Kresal, Uroš Čop, Maruša Senica, Janja Ovsenik, Katarina Mervič, Maja Šubic in Lidija Virant, ki so se po uradnem programu v sproščenem in prazničnem vzdušju družili z gosti iz Združenega Kraljestva in Slovenije ter ob prijetni jazz glasbi, odlični kulinariki in slovenskih vinih, ki so jih za to priložnost prispevali vinarji leta Puklavec Family Wines, tkali nova poznanstva in poslovne vezi.

Lepo se zahvaljujemo britansko-slovenski gospodarski zbornici in direktorici Barbari Uranjek za organizacijo tega posebnega dogodka.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem