Covid-19

Vse, kar morate vedeti o pravnih posledicah preventivnih ukrepov, povezanih s COVID-19

V Odvetniški pisarni Senica & partnerji epidemijo COVID-19 jemljemo skrajno resno, zato je večina naših zaposlenih svoje delo začela opravljati od doma še pred sprejemom izrednih vladnih ukrepov. Ker pa se zavedamo, da podjetja in posamezniki v teh krizni časih potrebujejo več informacij v zvezi z sprejetimi ukrepi in novo zakonodajo, smo za vas na naši spletni strani pripravili posebno informativno točko z najpogostejšimi vprašanji o že sprejeti zakonodaji, na katera odgovarjajo naši dežurni strokovnjaki.


In ker se po naših izkušnjah v življenju vedno pojavi več problemov, kot pa jih je v teoriji predvidel zakonodajalec, boste lahko na naši informativni točki našli tudi odgovore na ostala vprašanja povezana z izvajanjem izrednih ukrepov, ki jih trenutno sprejeta zakonodaja še ne ureja. Tako boste na primer izvedeli kako Odlok o prepovedi gibanja med občinami vpliva na stike z otroci pri ločenih starših ali kako Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom vpliva na dolžnost plačevanja najemnine za poslovni prostor, ki ne sme obratovati.


Tudi v prihodnje vas bomo ažurno obveščali o novih prihajajočih zakonodajnih spremembah in ukrepih, saj naši strokovnjaki že preučujejo nov predlog zakona o interventnih ukrepih, ki ga bo v tem tednu obravnaval državni zbor. Zato vas vljudno vabimo, da si informacije razvrščene po posameznih področjih, ki so pomembna za vas, preberete v spodnjih rubrikah.Smernice preventivnih ukrepov na vseh ustreznih pravnih področjih:


Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem