Dogodki

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji odvetniku Miru Senici podelila častno priznanje Zlato odličje Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji

24. 09. 2021

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je ustanovnemu partnerju in direktorju naše odvetniške pisarne Miru Senici podelila častno priznanje Zlato odličje Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

Priznanje Islamska skupnost podeljuje posameznikom, ki so pomembno prispevali k delovanju, prepoznavnosti in sprejetosti Islamske skupnosti v širšem družbenem okolju. Gre za najvišje priznanje, ki ga podeljuje Islamska skupnost kjerkoli na svetu.

Kot je zapisano v utemeljitvi priznanja, je Miro Senica s svojim znanjem, strokovnostjo, profesionalnim in človeškim odnosom do projekta Muslimanskega kulturnega centra prispeval, da se v Ljubljani zgradi in umesti islamski urbanistični in arhitekturni presežek ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. S svojimi nasveti in neomajno podporo Islamski skupnosti je Miro Senica pomembno prispeval pri uresničitvi polstoletnih sanj in k nastanku islamskega versko-kulturnega centra, ki je pomemben tako za mesto Ljubljana kot za slovensko družbo.

Izgradnja Muslimanskega kulturnega centra je plod dolgoletnih prizadevanj za enakovredno zastopanost vseh religij v našem prostoru in predstavlja enega največjih kulturoloških dosežkov slovenske družbe po osamosvojitvi Republike Slovenije. Danes smo lahko veseli, da je učinkovit medkulturni dialog, h kateremu sta uspešno pripomogla mufti Nedžad Grabus in odvetnik Miro Senica, postavil Slovenijo na svetovni zemljevid religij kot državo, odprto do drugačnosti in sprememb.

Podelitev odličja predstavlja pomembno priznanje prispevku, ki ga Miro Senica skupaj z našo odvetniško pisarno namenja spoštovanju in uresničevanju človekovih pravic na področju verske svobode in boja proti razpihovanju sovraštva ter nestrpnosti.

Slika, ki jo je Miro Senica prejel v dar poleg priznanja, je delo bosanskega slikarja Mersada Berbera, ki je svojo kariero začel s študijem v Sloveniji in postal eden mednarodno najbolj priznanih umetnikov iz regije. Več o umetniku lahko izveste na sledeči povezavi: https://en.wikipedia.org/wiki/Mersad Berber.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem