Novice

Andersen vpogled v evropske korporacijske zadeve

14. 03. 2022

Andersen je pripravil novo publikacijo s področja evropskih korporacijskih zadev. Glavno temo publikacije predstavlja nadzorovano testno okolje (“regulatory sandbox”) v Evropi.

Ekosistem finančne tehnologije je pred kratkim uvedel nove akterje in inovativne poslovne modele z uporabo novih tehnologij, ki postavljajo nove izzive finančnemu sistemu. Veliko število evropskih jurisdikcij je zato že uvedno različne vrste spodbujevalcev inovacij, med drugim nadzorovano testno okolje, z namenom testiranja inovativnih izdelkov, storitev ali poslovnih modelov.

Dokument vsebuje tudi pomembne informacije o korporativni praksi ter praksi prevzemov in združitev v Evropi, vključuje pa tudi prispevek o približevanju enotnemu trgu finančne tehnologije v Evropski uniji.

Prispevek za Slovenijo je pripravil Aleš Lunder, partner v naši odvetniški pisarni. Za dodatna pojasnila nas lahko kontaktirate na: ales.lunder@senica.si.

Do priročnika lahko dostopate na sledeči povezavi: https://es.andersen.com/recursos/doc/portal/2022/01/11/andersen-european-corporate-insights-sandbox-overview.pdf.


Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem