Novice

Andersen vpogled v Uredbo o umetni inteligenci

03. 10. 2023

Umetna inteligenca je postala nepogrešljiv del naših življenj, in njen vpliv na različne panoge, vključno s pravno tehnološkim sektorjem, ni zanemarljiv .

Nedavni predlog Uredbe o umetni inteligenci Evropske komisije je sprožil razprave o prihodnosti regulacije umetne inteligence. Posledice in morebitni učinki tega zakona so predstavljeni v publikaciji, ki jo je pripravila, skupina strokovnjakov Andersen na področju intelektualne lastnine, informacijske tehnologije ter varstva podatkov.

Naši strokovnjaki raziskujejo priložnosti, ki jih prinaša umetna inteligenca, skupaj s pravnimi izzivi, ki zahtevajo rešitev. Čeprav zakon stremi k ravnotežju med koristmi in tveganji umetne inteligence, je naletel na kritike tistih, ki menijo, da je ali preveč restriktiven ali ne zagotavlja zadostne zaščite temeljnih pravic.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem