Novice

Green Future Summit

13. 06. 2024

Katarina Kresal, partner in direktor v naši odvetniški pisarni, je sodelovala na dogodku Green Future Summit, ki ga je organiziral Bloomberg Adria.

Katarina je sodelovala v panelu "Zelene prakse, razvoj, poročanje in dobiček" . Poudarila je potrebo po jasnem zakonodajnem okviru v Sloveniji in implementaciji evropskih direktiv. Opozorila je, da podjetja pogosto vidijo zeleni prehod kot drag in birokratski, kar izpostavlja pomanjkanje zavedanja o okoljskih vprašanjih. " Projekt prilagajanja ESG standardom morajo v podjetju voditi od vrha navzdol, to ni naloga za službo za odnose z javnostjo" je poudarila.

Katarina je govorila tudi o poročanju ESG, pri čemer je opozorila, da se morajo prilagoditi tudi majhna podjetja v dobavni verigi. Poudarila je, da morajo podjetja zunaj EU, ki so del dobavne verige v EU zagotoviti, da njihovi proizvodni procesi izpolnjujejo evropske standarde. Čeprav so merila ESG trenutno videna kot ovira, bodo dolgoročno za poslovanje prinašala koristi. " Tudi če podjetja še niso zavezana poročanju ESG, bi se morala začeti prilagajati" je izpostavila.

Na dogodku so se zbrali strokovnjaki s področja energetike, industrije, financ in tehnologije ter razpravljali o trajnostnih naložbah in razvoju, raziskovali potencial obnovljivih virov energije in pomen energetske učinkovitosti za konkurenčno in trajnostno prihodnost.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem