Novice

Women Leaders on the Frontline

15. 05. 2023

Katarina Kresal

Katarina Kresal

Partner in direktor, član uprave

Z veseljem sporočamo, da bo Katarina Kresal, partner in direktor v naši odvetniški pisarni, nastopila kot govornica na dogodku Women Leaders on the Frontline, ki bo potekal online.

Glavna tema dogodka je vloga žensk na vodilnih položajih v času rusko-ukrajinske vojne, saj je njihov položaj vse bolj ogrožen zaradi izgube doma, preživljanja, revščine, nasilja in travm.

Kljub njihovemu aktivnemu delovanju in prispevku k družbi, so ženske še vedno precej izključene iz formalnih odločevalskih procesov, povezanih s prizadevanji za mir in obnovo.

Ključni izziv je okrepiti sposobnost ukrajinskih mestnih občin, da se soočijo s kratkoročno potrebo po obnovi in dolgoročnim načrtovanjem vključujočega in trajnostnega okrevanja. V tem procesu morajo ženske imeti svoj glas za odločevalskimi mizami ter zagotoviti, da bodo njihova stališča slišana.

Mnoga evropska mesta so v preteklosti že doživela procese obnove po vojni, tako da lahko delijo svoje izkušnje, zlasti na področjih vključenosti in enakopravnosti, ter s tem pomagajo Ukrajini pri učinkoviti obnovi infrastrukture.

Dogodek bo potekal 16. maja ob 14.00. Udeležite se ga lahko preko spodnje povezave: 

https://zoom.us/webinar/register/WN_Jy8Jau2gQry8RqTR5Bs-eA#/registration

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem