Ali je možen odpis davkov ali odlog plačila davčnih obveznosti za poslovne subjekte?

Odpis davkov, ki se nanašajo na opravljanje dejavnosti, iz razloga posledic epidemije bolezni COVID-19, ni mogoč.

Odlog ali obročno plačilo davčnih obveznosti je mogoče uveljavljati zaradi izgube sposobnosti pridobivanja prihodkov zaradi epidemije bolezni COVID-19. Odlog plačila davčnih obveznosti je mogoče uveljavljati za čas do dveh let, med tem ko pa je možno uveljavljati obročno plačilo davka v največ štiriindvajsetih mesečnih obrokih v obdobju štiriindvajset mesecev. Odlog ali obročno plačilo davčnih obveznosti je sedaj možen tudi za akontacije davka in davčni odtegljaj, pri čemer to ne velja za prispevke za socialno varnost (v primeru davčnega odtegljaja).

Odlog ali obročno plačilo davčnih obveznosti uveljavljate z vlogo, v kateri morate navesti dejstva in priložiti ustrezna dokazila, ki dokazujejo izgubo sposobnosti pridobivanja prihodkov kot posledica epidemije bolezni COVID-19.

V času odloga oziroma obročnega plačila obresti ne tečejo.

Partner in direktor, član uprave

Uroš Čop

+386 (0)1 252 80 00 uros.cop@senica.si LinkedIn
Oglejte si najpogostejša vprašanja in odgovore še z ostalih področij:

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem