Pravna vprašanja s področja okoljskega upravnega prava postajajo vedno bolj pomembna z vidika skladnosti poslovanja. Korpus upravnih okoljskih predpisov je izjemno obsežen, predpisi pa kompleksni in vpeti v mednarodno pravno ureditev, zlasti v pravo Evropske unije, Sodna praksa Sodišča Evropske unije s področja varovanja okolja je obsežna in se dnevno razvija, njeno poznavanje pa je ključno za učinkovito varovanje pravic vseh udeleženih strank in zadevne javnosti.

Naši strokovnjaki sodelujejo pri zastopanju strank v predhodnih postopkih, postopkih izdaje in spremembe okoljevarstvenih dovoljenj (IED naprave in dejavnosti, Seveso obrati) in okoljevarstvenih soglasij, postopkih izdaje integralnih gradbenih dovoljenj, vprašanja s področja odpadkov in njihovega čezmejnega pošiljanja, okoljskih inšpekcijskih postopkih in z njimi povezanimi upravnimi spori.

V postopkih redoma sodelujemo z okoljskimi strokovnjaki (inženirji) ter stranki na ta način zagotovimo integralni pristop k reševanju okoljskih pravnih vprašanj. Tekom naše prakse smo razvili globok uvid in poznavanje delovanja in upravne prakse nacionalnih regulatorjev s področja varstva okolja in inšpekcijskih služb.


Naše storitve na tem področju obsegajo:


  • pravno svetovanje na področju okoljskega upravnega prava,
  • pregled skladnosti poslovanja z vidika upravnih okoljskih predpisov (veljavnost dovoljenj in soglasij),
  • zastopanje pred upravnimi organi (izdaja in sprememba dovoljenj in soglasij),
  • zastopanje pred inšpekcijskimi organi,
  • zastopanje v upravnih okoljskih sporih pred sodišči,
  • pravno svetovanje v zvezi s pobudami za spremembo predpisov.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem