Novice

Andersen Global CEE Subregional Meeting v Sofiji

19. 10. 2022

Naša ekipa se je udeležila Andersen Global CEE Subregional Meetinga v Sofiji, kjer smo se srečali s kolegi iz Albanije, Armenije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Hrvaške, Češke, Madžarske, Moldavije, Severne Makedonije, Poljske, Romunije, Srbije, Slovaške in Ukrajine.

Dvodnevni program se je začel z vizionarskimi predstavitvami projektov in produktov prihodnosti, prihodnjih projektov in produktov, med drugim tudi naših partnerjev Katarine Kresal in Uroša Čopa, sledila pa je zanimiva in produktivna razprava med kolegi.

Skupaj z našimi strankami smo prisluhnili odličnim predavanjem top strokovnjakov Andersen Global, med drugim tudi naše partnerke na davčnem področju in strokovnjakinje Andersen in Slovenia, mag. Janje Ovsenik, na temo »EU taksonomije za trajnostne dejavnosti«.

Andersen Global CEE Subregional Meeting v Sofiji smo zaključili z okroglo mizo na aktualno temo »Poslovanje v spremenjenem/novem okolju«. Sodeloval je tudi naš ustanovni partner Miro Senica, ki je poudaril, da se je finančni trg zelo ohladil, saj je financiranje projektov skoraj nemogoče pridobiti. Ne glede na to, pa je prepričan, da se bo EU iz trenutne krize izvila in prilagodila novemu okolju.

Poslušali smo tudi dva izredna vizionarja, g. Emmanuel Totev, CCO pri TESY, največji bolgarski in vodilni evropski proizvajalec električnih grelnikov vode in gospodinjskih grelnih aparatov, in g. Anthony Christov, umetniškega direktorja pri Pixar, ki je sodeloval pri filmskih umetninah, kot so Finding Nemo (2003), The Incredibles (2004), Cars (2006), WALL•E (2008), BURN-E (2008), Toy Story That Time Forgot (2014) and Incredibles 2 (2018).

Odličen program regijskega srečanja je delo Katarine Kresal, partnerja in direktorja v naši odvetniški pisarni in Karolyja Radnaia, partnerja in direktorja pri Andersen in Hungary, ki skupaj vodita Andersen CEE podregijo.

Zahvaljujemo se našim prijateljem iz Kambourov & Partners, da so nas gostili v čudoviti Sofiji.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem