Prispevki in intervjuji

Andersen je pripravil novo izdajo publikacije s področja delovnega prava, in sicer o delu na daljavo v Evropi

24. 02. 2023

Žiga Sternad

Žiga Sternad

Odvetnik

Delo na daljavo je hitro rastoči trend na evropskem trgu dela. Čeprav je ta koncept star že več kot 50 let in je bilo v nekaterih evropskih državah to vprašanje prvič zakonsko urejeno pred več kot 20 leti, je postalo veliko bolj razširjeno po pandemiji. Trenutno se večina delodajalcev zaveda, da bo prej ali slej delo na daljavo ali hibridno delo neizogibno treba uvesti kot trajno rešitev in ne kot ad hoc način dela v izrednih razmerah (ali kadar se delo v pisarni izkaže za nemogoče).

Namen te publikacije je osvetliti pravne rešitve, ki se trenutno izvajajo v 29 evropskih državah, in sicer glede vrst dela na daljavo in postopkov za njegovo izvajanje, obveznosti delodajalcev in pravic zaposlenih, ter tudi glede vidikov odškodninske odgovornosti.

Prispevek za Slovenijo je pripravil Žiga Sternad, odvetnik v Odvetniški pisarni Senica. Za dodatna pojasnila ga lahko kontaktirate na naslovu: ziga.sternad@senica.si.

Do publikacije lahko dostopate na naslednji povezavi:  

https://www.flipsnack.com/andersenspain/andersen-employment-labor-law-teleworking-in-europe/full-view.html

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem