Prispevki in intervjuji

Andersen je pripravil publikacijo o priložnostih za združitve in prevzeme v energetskem sektorju

01. 02. 2023

Maja Šubic

Maja Šubic

Partner

Andersen je pripravil novo izdajo publikacije s področja evropskih korporacijskih zadev (“European Corporate Insights magazine”).

Glavna tema tokratne izdaje so priložnosti za združitve in prevzeme v energetskem sektorju. Gre za aktualno temo, ki je še posebej zanimiva za podjetja, ki se mednarodno udejstvujejo.

Energetski sektor je bil v zadnjih letih zaradi vse večjega zanimanja za obnovljive vire energije eden glavnih akterjev na področju združitev in prevzemov. Zato so institucije EU skupaj z evropskimi državami sprejele nujne ukrepe za zagotovitev dostopa prebivalstva do energetskih virov in za zaščito energetike kot kritičnega sektorja. Kljub splošnemu upadu transakcij v vseh sektorjih leta 2022, pa ostaja energetski sektor ena od tarč zasebnega kapitala, zato se mora prilagoditi ukrepom, sprejetim s strani evropskih institucij in posebnim pravnim ureditvam držav članic.

Andersen je pripravil celovito analizo 15 evropskih držav, v kateri so zajeti trendi transakcij v energetskem sektorju in regulativni ter davčni ukrepi, ki jih je vsaka od teh držav sprejela za namen spopadanja s krizo. Dokument naslavlja tudi razvoj in potrebe energetskega sektorja ter potrebe prebivalstva.

Prispevek za Slovenijo sta pripravila Maja Šubic, partnerica v naši odvetniški pisarni, in Lucijan Klemenčič, direktor na davčnem področju v naši odvetniški pisarni. Za dodatna pojasnila ju lahko kontaktirate na naslovu: maja.subic@senica.si in lucijan.klemencic@senica.si.

Do priročnika lahko dostopate na sledeči povezavi: https://www.flipsnack.com/andersenspain/andersen-corporate-m-a-europe-magazine-energy/full-view.html?fbclid=IwAR0zdJ5UC7PkhKf5rdNPSeJ_yJfamCHfposofScKM2UjGmzkfpMA1nIDoq4

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem