Andersen vodnik za delodajalce: Zaposlovanje direktorjev gospodarskih družb
02. 08. 2023 Andersen je pripravil nov vodnik za delodajalce, ki ponuja podroben pregled predpisov in pogojev, ki urejajo zaposlitev in imenovanje direktorjev kot zakonitih zastopnikov v različnih evropskih državah.
Žiga Sternad

Žiga Sternad

Odvetnik

Pregled okvira EU-ZDA za varstvo zasebnosti podatkov
02. 08. 2023 Varstvo osebnih podatkov, temelj digitalnih pravic, je postalo pereče vprašanje, ki spreminja mednarodno politiko, poslovne prakse in vedenje posameznikov v našem vse bolj digitalnem svetu.
Uroš Čop

Uroš Čop

Partner in direktor, član uprave

Evropski poslovni vpogledi: Direktiva Evropske unije o dobavni verigi
01. 08. 2023 Andersen je pripravil novo izdajo publikacije s področja evropskih korporacijskih zadev (»European Corporate Insights' magazine«). V tokratni izdaji je v ospredju osnutek direktive Evropske unije o dobavni verigi, znane tudi kot CS3D.
Priročnik Andersen za sodne spore in arbitražo glede izvrševanja sodb tujih sodišč v različnih pravnih jurisdikcijah
28. 07. 2023 Izšel je nov priročnik Andersen za sodne spore in arbitražo glede izvrševanja sodb tujih sodišč v različnih pravnih jurisdikcijah.
Petra Plevnik

Petra Plevnik

Partner

Slovenija: Naraščajoči stroški gradbenega materiala in klavzula o nespremenljivosti cene
10. 07. 2023 Maja Šubic, partner in Luka Ržek, odvetniški kandidat v naši odvetniški pisarni sta napisala članek, Slovenija: Naraščajoči stroški gradbenega materiala in klavzula o nespremenljivosti cene, ki je bil objavljen v reviji CEE Legal Matters.
Maja Šubic

Maja Šubic

Partner

Zadnjih 10 let v Sloveniji
16. 05. 2023 Naš partner in direktor, Uroš Čop je v intervjuju za CEE Legal Matters delil svoj vpogled v slovenski trg. Uroš poudarja, da je slovensko gospodarstvo zelo raznoliko, z močnimi temelji in nizko zadolženostjo.
Uroš Čop

Uroš Čop

Partner in direktor, član uprave

Slovenija: Zloraba položaja ali zaupanja pri poslovanju enoosebne družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.)
23. 03. 2023 Katarina Mervič, partner v naši pisarni, je napisala članek, Slovenija: Zloraba položaja ali zaupanja pri poslovanju enoosebne družbe z omejeno odgovornostjo (d.o.o.), ki je bil objavljen v reviji CEE Legal Matters.
Katarina Mervič

Katarina Mervič

Partner

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem