Prehod z LIBOR z vidika transfernih cen
21. 12. 2021 Konec LIBOR zagotovo predstavlja novo obdobje za izvajanje primerjalnih analiz za namene transfernih cen. Za številne multinacionalke bo to imelo pomembne davčne posledice v zvezi s pogodbami in dokumentacijo o transfernih cenah. Zato je treba izvajanje novih netveganih obrestnih mer načrtovati pravočasno ob upoštevanju njihovih značilnosti.
mag. Janja Ovsenik

mag. Janja Ovsenik

Partner

Preverjanje identitete stranke ob predložitvi potrdila PCT je zakonito
16. 11. 2021 Eno izmed najbolj pogostih vprašanj, ki ga postavljajo stranke v zadnjih dneh je, ali trgovec oziroma druga oseba ob predložitvi potrdila PCT lahko od vas zahteva vpogled v vaš identifikacijski dokument.
Petra Plevnik

Petra Plevnik

Partner

Novela ZJN-3B prinaša obsežne spremembe v postopku javnih naročil
19. 08. 2021 Dne 13. 7. 2021 je Državni zbor sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju (ZJN-3B). Novela, ki prične veljati 1. 1. 2022, implementira številne pomembe spremembe in novosti v postopkih javnega naročanja, na katere morajo biti pozorni tako javni naročniki kot tudi vsi potencialni ponudniki.
Maja Šubic

Maja Šubic

Partner

Novela zakona o pravilih cestnega prometa prinaša številne novosti za udeležence v prometu
28. 07. 2021 Državni zbor je dne 16. 7. 2021 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o pravilih cestnega prometa (»ZPrCP-F«), katerega namen je zasledovati temeljne cilje prometno-varnostne politike v Sloveniji, to je zmanjšanje števila prometnih nesreč in prometnih nesreč s smrtnim izidom. Težko pričakovana novela zakona tako prinaša kar nekaj pomembnih novosti in sprememb.
Eva Rop

Eva Rop

Odvetnica

Prenova davčne zakonodaje – dopolnitev
27. 07. 2021 Maja letos smo vas obvestili o predlogih sprememb davčne zakonodaje s področja dohodnine, davka od dohodkov pravnih oseb in DDV. Medtem ko sta predloga s področja dohodnine in davka od dohodkov pravnih oseb še v postopku obravnave, je bil predlog sprememb Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1) zavrnjen.
mag. Janja Ovsenik

mag. Janja Ovsenik

Partner

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19
16. 07. 2021 Državni zbor je 7. 7. 2021 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT), ki je začel veljati 14. 7. 2021.
mag. Janja Ovsenik

mag. Janja Ovsenik

Partner

Izročitveni postopki: vezanost ministra za pravosodje na odločitve (kazenskih) sodišč
16. 07. 2021 Sodelavec naše pisarne, odvetnik Matija Urankar, je napisal članek z naslovom »Izročitveni postopki: vezanost ministra za pravosodje na odločitve (kazenskih) sodišč«, ki je bil objavljen v 100. izdaji Revije Odvetnik.
Matija Urankar

Matija Urankar

Odvetnik

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem