Evropski vpogledi z delovno pravnega področja
21. 12. 2023 V tokratni izdaji naši strokovnjaki ponujajo vpogled v evropske javne praznike decembra in januarja ter edinstvene tradicije in izjeme, vezane na ta praznični čas.
Novosti delovne zakonodaje
06. 12. 2023 Po več kot pol leta usklajevanj in pogajanj med socialni partnerji, je bil v Uradnem listu RS, št. 114/2023, z dne 15. 11. 2023, objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih (v nadaljevanju: ZDR-1D ali zakon), ki je začel veljati 16. 11. 2023.
Andersen vodnik za delodajalce: Zaposlovanje direktorjev gospodarskih družb
02. 08. 2023 Andersen je pripravil nov vodnik za delodajalce, ki ponuja podroben pregled predpisov in pogojev, ki urejajo zaposlitev in imenovanje direktorjev kot zakonitih zastopnikov v različnih evropskih državah.
Žiga Sternad

Žiga Sternad

Odvetnik

Pregled okvira EU-ZDA za varstvo zasebnosti podatkov
02. 08. 2023 Varstvo osebnih podatkov, temelj digitalnih pravic, je postalo pereče vprašanje, ki spreminja mednarodno politiko, poslovne prakse in vedenje posameznikov v našem vse bolj digitalnem svetu.
Uroš Čop

Uroš Čop

Partner in direktor, član uprave

Evropski poslovni vpogledi: Direktiva Evropske unije o dobavni verigi
01. 08. 2023 Andersen je pripravil novo izdajo publikacije s področja evropskih korporacijskih zadev (»European Corporate Insights' magazine«). V tokratni izdaji je v ospredju osnutek direktive Evropske unije o dobavni verigi, znane tudi kot CS3D.
Priročnik Andersen za sodne spore in arbitražo glede izvrševanja sodb tujih sodišč v različnih pravnih jurisdikcijah
28. 07. 2023 Izšel je nov priročnik Andersen za sodne spore in arbitražo glede izvrševanja sodb tujih sodišč v različnih pravnih jurisdikcijah.
Petra Plevnik

Petra Plevnik

Partner

Slovenija: Naraščajoči stroški gradbenega materiala in klavzula o nespremenljivosti cene
10. 07. 2023 Maja Šubic, partner in Luka Ržek, odvetniški kandidat v naši odvetniški pisarni sta napisala članek, Slovenija: Naraščajoči stroški gradbenega materiala in klavzula o nespremenljivosti cene, ki je bil objavljen v reviji CEE Legal Matters.
Maja Šubic

Maja Šubic

Partner

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem