Andersen je pripravil publikacijo o priložnostih za združitve in prevzeme v energetskem sektorju
01. 02. 2023 Glavna tema tokratne izdaje so priložnosti za združitve in prevzeme v energetskem sektorju. Gre za aktualno temo, ki je še posebej zanimiva za podjetja, ki se mednarodno udejstvujejo.
Maja Šubic

Maja Šubic

Partner

Spremembe DDPO in oblikovanje rezervacij za zaposlence
20. 01. 2023 V Andersen Slovenija smo predstavili davčni vidik rezervacij za zaposlence, kamor uvrščamo rezervacije za jubilejne nagrade in odpravnine ob upokojitvi.
dr. Mojca Gornjak

dr. Mojca Gornjak

Direktor na davčnem področju

Vpliv inflacije na računovodenje
20. 01. 2023 V Andersen Slovenija smo proučili vpliv inflacije na računovodenje. Inflacijske stopnje v Evropski monetarni uniji dosegajo in presegajo 10 % letne rasti.
dr. Mojca Gornjak

dr. Mojca Gornjak

Direktor na davčnem področju

Andersen je pripravil publikacijo o dogajanju na trgu združitev in prevzemov
05. 12. 2022 Živimo v nemirnem času, ki ga še vedno zaznamujejo posledice pandemije, predvsem pa vojna v Ukrajini, naraščanje cen energije, pomanjkanje surovin, težave z dobavo idr. Vsi našteti dejavniki pa pomembno vplivajo na dogajanje na trgu združitev in prevzemov.
Andersen je pripravil publikacijo s področja pravdnih in arbitražnih postopkov
24. 10. 2022 Publikacija obravnava dva instituta, ki bosta v času aktualnih izrednih sprememb v ekonomskih odnosih zagotovo najpogostejši pravni podlagi za uveljavljanje pravic pogodbenih strank: spremenjene okoliščine (doktrina rebus sic stantibus) in višja sila.
Petra Plevnik

Petra Plevnik

Partner

Davčni izzivi na področju poslovanja s kripto valutami
08. 06. 2022 Med digitalna sredstva z imenom virtualne valute oz. kripto imetja, ki navadno temeljijo na kriptografiji in tehnologiji razpršene evidence, uvrščamo tako plačilne kripto valute, kot najbolj razširjeno obliko virtualnih valut (npr. bitcoin), kot tudi vse druge oblike kriptografskih žetonov (npr. funkcijski (utility) žetoni, upravljavski (governance) žetoni, naložbeni žetoni, hibridni žetoni). Virtualne valute v primerjavi z drugimi oblikami premoženja predstavljajo velik izziv za različne regulatorje po svetu zaradi svojih posebnih tehnoloških lastnosti.
Prenovljeni Gradbeni zakon (GZ-1) - ključne novosti
31. 05. 2022 S 1. 6. 2022 prične veljati prenovljeni Gradbeni zakon (GZ-1), ki vsebuje kar nekaj pomembnih novosti, predvsem na področju pridobitve uporabnih in gradbenih dovoljenj ter na področju legalizacije črnih gradenj.

Piškotki in nastavitve zasebnosti

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in izboljšanja uporabniške izkušnje. Z izborom opcije »se strinjam«, se strinjate z uporabo piškotkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite. Več o tem